top of page
Søk

Heldagsbryllup

Lurer du på om det er verd å ha fotograf hele dagen? Her viser jeg deg en serie fra Ingrid og Halvors bryllup i 2020, slik at du kan få et lite innblikk i hva som blir dokumentert under en heldagsfotografering!Det hele starter med at vi møtes på en hyggelig kafe i Trondheim eller over Skype dersom dere ikke har mulighet til å ta turen. Her viser jeg dere et utvalg av takkekort og dere får se hvordan bildene leveres i etterkant av fotograferingen. Vi snakker om hva slags bilder dere liker og planlegger litt hvordan vi legger opp portrettfotograferingen. Det kan være lurt å diskutere det på forhånd, men det gjør ikke noe om ikke alle detaljene er på plass helt enda. Til slutt presenterer jeg kontrakten som må signeres ved booking.Dagen startet med at Ingrid og forlover Ingvild fikk ordnet hår og sminke på Stas i midtbyen. De fleste velger å få foreviget brudens forberedelser, men om brudgommen befinner seg i nærheten er det ingen problem å knipse noen bilder av begge!


Da Ingrid var ferdigsminket og hadde fått på seg brudekjolen gikk turen videre til Ladestien. Der hadde vi planlagt å ta en såkalt "first look"-fotografering. Halvor sto allerede der og ventet spent på sin kommende brud. Under en slik fotografering er det viktig at alle parter følger planen til punkt å prikke for her kan det fort gå skeis om den som ankommer først ikke står med ryggen til eller den andre møter opp på feil side. Heldigvis gikk det bra for disse to!


For å unngå at gjestene måtte vente et par timer på brudeparet før middagen valgte de å legge portrettfotograferingen før vielsen.


Neste stopp ble Dora! Her fikk vi tatt bilder som sto i kontrast med sjøen og skogen i bakgrunn på den forrige lokasjonen. Ønsker dere å ta portrettbilder på flere lokasjoner er det best å begrense det til to steder med litt forskjellig miljø slik at vi får god variasjon i bildene.


Forloverne ble med på hele fotoseansen og fungerte som assistent og sjåfør. Jeg anbefaler på det sterkeste å ta med minst én forlover som kan være med å passe på at kjole, hår og sminke sitter som det skal. Det er også utrolig kjekt med bærehjelp!


Har dere barn eller andre familiemedlemmer som skal være med på noen bilder er det best å ta det enten før eller rett etter vielsen. Da er dere allerede samlet og slipper å ta med barna på flere lokasjoner. Det kan fort bli kjedelig for de minste! Hvis det er planlagt å ta et gruppebilde med alle gjestene kan dere få toastmaster eller vigsler til å gi felles beskjed under vielsen slik at alle får med seg beskjeden og møter til avtalt sted etter vielsen.


Da portrettfotograferingen med brudepar, forlovere og familie var overstått sto vielse og bryllupsfest for tur. Her dokumenterer jeg blant annet lokalet, maten, gjestene, gavebordet, musikken/underholdningen, talene, bryllupsvalsen. For at jeg skal kunne få med meg alt som skjer er det supert om jeg kan få en plass ved bordet. Jeg bruker som regel dagslyset, men er det skikkelig dunkelt i lokalet kan det være nødvendig med blitz.


Når omtrent 10 timer er gått og jeg føler jeg har fått dokumentert det meste, trekker jeg meg stille og rolig tilbake og drar hjem. Jeg overfører bildene til to forskjellige harddisker slik at bildene ligger trygt til jeg har bearbeidet dem og levert dem til brudeparet.


Etter at bildene er ferdig bearbeidet sender jeg dere bildene på mail sammen med et forslag til takkekort. Dere bestemmer helt selv hvordan takkekortet skal se ut. Tekst, farge, skrifttype og bilder kan endres. Når forslaget har blitt godkjent sender jeg det til trykk og et par uker senere er de klare for sending/henting sammen med minnepennen.Vurderer du å booke? Send meg en mail på post@fotografevelyn.com og fortell meg litt om bryllupsdagen, sted, dato og andre viktige opplysninger. Håper å høre fra dere!

Comments


bottom of page